زمان خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی را چگونه می دانند؟

زمان خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی را چگونه می دانند؟

یکی از مهمترین چیزهایی که به ناسا اعتبار می بخشد اعلام زمان خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی است. مردم مدعی بودند که می توانند زمان خسوف ها و خسوف ها را به درستی پیش بینی کنند و در بحثی که درباره شکل زمین می شد، برخی زبان به طعنه تکان می دادند که :

“«ناسا خسوف و کسوف را پیش بینی کرد، پس زمین مسطح چه کرد؟!”

شرم آور این است که روش شناخت زمان خسوف و خورشید گرفتگی از قبل از میلاد مسیح شناخته شده است!! مردم در طول قرن ها از آن برای پیش بینی این موضوع استفاده کرده اند. زیباتر از این این است که ناسا این را به هیچ وجه پنهان نمی کند. او ادعا نمی کند که زمان خسوف ها و خورشید گرفتگی ها را با مطالعات و محاسبات خودش می دانسته است!

این روش به چرخه ساروس معروف است که دوره زمانی است که موقعیت خورشید، ماه و اجرام آسمانی با یک فرکانس تکرار می شود و مدت آن دقیقاً 18 سال شمسی، 10 روز، 7 ساعت و 43 دقیقه. یعنی هر خسوفی یا خورشید گرفتگی مثلا امروز اتفاق می افتد. پس از یک دوره چرخه ساروس با تفاوت در محل مشاهده تقریباً 120 درجه غربی، دقیقاً با همان مدت زمان خود را تکرار می کند. این اطلاعات از قبل از میلاد کشف شد! در اصل توسط کوپرنیک (بنیانگذار نجوم مدرن) نبود. بلکه از روزهایی که زمین مسطح واقعیتی غیرقابل شک بود!…

اگر اکنون خودتان از این روش پیروی کنید، قادر خواهید بود زمان خسوف ها و خورشید گرفتگی ها را برای هزاران سال بعد و سال قبل را پیش بینی کنید. ممکن است نرخ خطا از چند دقیقه تا تنها یک ساعت را پیدا کنید. این درصد خطا با نظارت دقیق و منظم توسط ستاره شناسان از بین می رود. در انتهای مقاله و منابع جداول کسوف و خسوف را برای شما قرار می دهم تا خودتان تأیید کنید.

هیچ یک از شما با چیزهای ساده ای مانند جستجو در گوگل برای چگونگی پیش بینی کسوف و خسوف زحمت نمی کشید. سپس ما می آییم و مردم را تجلیل می کنیم زیرا آنها چنین انتظاری داشتند ((با علم به این که از ابتدا آن را به خود نسبت نداده اند)). اما به عنوان یک آژانس فضایی با شهرت جهانی، وظیفه آن است که مردم را در مورد هر موضوع نجومی آگاه کند. ناسا برای بسیاری یک مرجع نجومی در نظر گرفته می‌شود، اما می‌بینید که آن را با نام چرخه ساروس، جدول‌های کسوف و خسوف را برای شما فهرست می‌کند! ((چون این اطلاعات برای دزدیده شدن خیلی معروف است)) و هیچکس نمی تواند آن را به خودش نسبت دهد.

برای کسانی که می پرسند: ما در مقابل غرب کی هستیم؟ گرچه ما مردمی هستیم که نمی خوانیم. ما مردمی هستیم که تحقیق نمی کنیم ما احمق نیستیم ما مردمی هستیم که علمای ما جلوی عواممان با شعار (گفتن حقیقت چقدر منفعت دارد!!) تحقیقاتشان را خنثی می کنند.

ما احمق نیستیم، اما به بودن مانند بردگان تحقیر شده عادت کرده ایم، پس جهل را تاجی بر سر خود پذیرفته ایم. ما از علم و تاریخ غافل شدیم و آن را پشت سر گذاشتیم. در حالی که غرب از آن غافل نشد، از آنچه ما به جا گذاشتیم بهره برد. پس ما آنچه را انجام داد تجلیل کردیم و او را تقدیس کردیم و او را گرامی داشتیم! برای دانشی که از دست داده ایم متاسفیم؛ و نسلی که از آن غفلت کردیم. و تاریخی که ما فراموش کردیم. خلقت شگفت انگیزی از خلقت خدا که ما از آن غافلیم!

در وب سایت رسمی ناسا، می توانید متوجه شوید که آنها اصلا موضوع را پنهان نمی کنند:

NASA – Catalog of Solar Eclipses of Saros 128

کاتالوگ خورشید گرفتگی های سری ساروس
ساروس سری 128
معرفی
دوره تناوب و عود خورشید گرفتگی توسط چرخه ساروس کنترل می شود، دوره ای تقریباً 6585.3 روز (18 سال و 11 روز و 8 ساعت). هنگامی که دو خسوف با یک دوره از یک ساروس از هم جدا می شوند، هندسه بسیار مشابهی دارند. این دو خسوف در یک گره[1] با ماه در فاصله تقریباً یکسانی از زمین و در یک زمان از سال رخ می‌دهد. بنابراین، ساروس برای سازماندهی کسوف در خانواده یا سریال مفید است. هر سری معمولاً 12 تا 13 قرن طول می کشد و شامل 70 یا بیشتر خسوف است. هر سری ساروس با تعدادی کسوف جزئی در نزدیکی یکی از مناطق قطبی زمین شروع می شود. این مجموعه سپس چندین خسوف مرکزی[2] را قبل از پایان دادن به گروهی از گرفتهای جزئی در نزدیکی قطب مقابل ایجاد می کند. برای اطلاعات بیشتر، دوره‌ای خورشید گرفتگی را ببینید.

آمار خورشید گرفتگی ساروس 128
خورشید گرفتگی ساروس 128 همگی در گره نزولی ماه رخ می دهد و ماه با هر خسوف به سمت شمال حرکت می کند. این سریال با یک گرفتگی جزئی در نیمکره جنوبی در 0984 اوت 29 آغاز شد. این مجموعه با یک گرفتگی جزئی در نیمکره شمالی در 01 نوامبر 2282 به پایان می رسد. مدت کل مجموعه ساروس 128 1298.17 سال است. به طور خلاصه:

                      First Eclipse =   0984 Aug 29   08:35:40 TD
                       Last Eclipse =   2282 Nov 01   05:06:24 TD

                      Duration of Saros 128  =  1298.17 Years

ساروس 128 از 73 خورشید گرفتگی به شرح زیر تشکیل شده است:

Solar Eclipses of Saros 128
Eclipse TypeSymbolNumberPercent
All Eclipses73100.0%
PartialP3345.2%
AnnularA3243.8%
TotalT45.5%
Hybrid[3]H45.5%

خسوف‌های چتری (حلقه‌ای، کلی و ترکیبی) را می‌توان به دو دسته زیر طبقه‌بندی کرد: 1) مرکزی (دو حد)، 2) مرکزی (یک حد) یا 3) غیر مرکزی (یک حد). توزیع آماری این طبقات در ساروس سری 128 در جدول زیر آمده است.

Umbral Eclipses of Saros 128
ClassificationNumberPercent
All Umbral Eclipses40100.0%
Central (two limits)3997.5%
Central (one limit)12.5%
Non-Central (one limit)00.0%

رشته زیر دنباله 73 گرفت در ساروس 128 را نشان می دهد: 24P 4T 4H 32A 9P

طولانی ترین و کوتاه ترین ماه گرفتگی مرکزی ساروس 128 و همچنین بزرگترین و کوچکترین گرفتهای جزئی در زیر لیست شده است.

Extreme Durations and Magnitudes of Solar Eclipses of Saros 128
Extrema TypeDateDurationMagnitude
Longest Annular Solar Eclipse1832 Feb 0108m35s
Shortest Annular Solar Eclipse1561 Aug 1100m27s
Longest Total Solar Eclipse1453 Jun 0701m45s
Shortest Total Solar Eclipse1417 May 1601m30s
Longest Hybrid Solar Eclipse1489 Jun 2801m23s
Shortest Hybrid Solar Eclipse1543 Jul 3100m05s
Largest Partial Solar Eclipse1399 May 060.99487
Smallest Partial Solar Eclipse0984 Aug 290.00850

توضیحات کامل رو تو همون لینک مطالعه کنید.


خودت آن را امتحان کن:

لیست ماه گرفتگی در قرن بیست و یکم رو تحقیق کنید (لینک این مقاله از ویکی پدیا حذف شده!!)

چرخه یا دوره ساروس:

چرخه یا دوره ساروس چیست ؟

نتیجه گیری: پیش بینی کسوف و خسوف را به ستاره شناسی مدرن و کروی بودن زمین مرتبط نکنید، زیرا این اطلاعات تاریخی خارج از موضوع بحث است.

منزهی تو، ما جز آنچه به ما آموختی، علم نداریم، همانا تو دانا و حکیمی…

درباره مدیر Bahram

مهندس بهرام : {مدیر تولید محتوای علمی در رسانه زمین تخت پارسی} - برنامه نویس - طراح و گرافیست - کوهنورد == از بچگی بهم گفتن بزرگ میشی یادت میره / من کوچیک شدم و یادم موند و این یادم داد / که واقعیت همیشه خلاف گفته هاشون خواهد بود ، نقطه

همچنین بررسی کنید:

گنبدآسمان

گنبدآسمان یا قبةالفلک (=گنبد فلک) در حدیث امام کاظم علیه السلام

نام مقاله : گنبدآسمان یا قبةالفلک (=گنبد فلک) در حدیث امام کاظم علیه السلام   …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − چهار =