آخرین مطالب

مجله دلتا – زمین تخت

در این پست به بررسی و پاسخ به کد خبری 441808 از مجله خبری دلتا در مورد زمین تخت می پردازیم.

هزاران سال است که ما انسان‌ها می‌دانیم سیاره ما کره‌ای زیبا است که همزمان به دور خورشید و خود می‌گردد. این امر ما را از داشتن روز و شب و همینطور تجربه گرما در تابستان و سرما در زمستان، بر روی سیاره زمین بهره‌مند کرده است.

پاسخ به این مطلب:

ما از هزاران سال قبل میدونستیم که زمین مسطح هست و اولین فرضیه زمین کروی توسط فیثاغورث در 570 سال قبل از میلاد مسیح بوده بنابراین این یک مورد بسیار تازه هست.

زمین تخت

۱- نیروی گرانش شکل دیگری پیدا می‌کرد
بر اساس قانونی که اسحاق نیوتون آن را مطرح کرد، نیروی گرانش ما را نه تنها به سمت پایین، بلکه به سمت مرکز زمین نیز می‌کشد. به همین دلیل است که پاهای ما روی زمین قرار می‌گیرند و ما در هوا شناور نمی‌شویم. اگر زمین تخت بود، نیروی گرانش ما را به سمت مرکز یک صفحه تخت می‌کشید و در نتیجه، به عنوان مثال، کاری به سادگی راه رفتن بسیار انرژی بر می‌شد. هر چه بیشتر از مرکز این صفحه تخت فاصله می‌گرفتیم، نیروی گرانش هم ما را بیشتر به صورت افقی به سمت مرکز می‌کشید، طوری که گویی دائما در حال بالا رفتن از یک سربالایی می‌بودیم.

پاسخ به این مطلب:

در شکل زمین کروی، گرانش در حالت ساکن بودن زمین یکسان هست اما حدوداً؛ چراکه در تعریف کروی زمین یک هسته دارد که همه چیز را به خود می کشد و جذب می کند. زمین با سرعت X که در تعریف کروی هست چرخش داشته باشد در دو سر زمین ببیشترین چرخش در کمترین زمان وجود دارد در این حالت به دلیل گریز از مرکز اصلاً و عملاً چیزی نمیتونه در اون نقاط ثابت بمونه.

اما در مثال مسطح بودن زمین هسته ای نیست همه چیز به سمت اون سوق پیدا کنه مثل یک سیاه چاله، بلکه خود زمین (الارض) گرانش به سمت خودش داره و فرقی نمی کنه در کدام قسمت باشیم.

۲- درخت‌ها کج رشد می‌کردند
به همان دلیلی که ما بر روی یک زمین تخت کج راه می‌رفتیم، درخت‌ها و گیاهان هم کج رشد می‌کردند، طوری که ریشه‌هایشان رو به مرکز گرانشی و سرشان در جهت مخالف قرار می‌گرفت.

این هم به همان دلیل قبلی اشتباهی فاحش از گج فهمی در مورد زمین تخت یا زمین مسطح می باشد.

۳- همه جای کره زمین یک فصل بود
به دلیل اینکه زمین یک کره تقریبا کامل است که به دور خورشید و همزمان بر روی یک محور نسبتا کج به دور خود می‌چرخد، در بخش‌های مختلف زمین فصول مختلفی به‌طور همزمان وجود دارد. وقتی در یک نیمکره زمین زمستان است، در نیمکره دیگرش تابستان است. کج بودن محور زمین باعث می‌شود پرتوهای خورشید با زاویه‌های مختلفی به سطح سیاره ما برسند، بسته به عرض جغرافیایی و اینکه چه وقت از سال باشد. به عبارتی دیگر، هر چه به قطب‌های زمین نزدیک‌تر باشیم، پرتوهای خورشید کج‌تر خواهد بود و بنابراین گرمای کمتری هم وجود خواهد داشت.

اگر سیاره ما تخت بود، پرتوهای خورشید همگی با یک زاویه به تمام سطح آن می‌رسیدند، در نتیجه همه مردم کره زمین همزمان یک فصل را تجربه می‌کردند.

پاسخ به این مطلب:

فصل ها و شکل گیری آنها در زمین تخت توجیه پذیر تر هست، اینکه در نیم کره (بنا به تعریف زمین کروی) تابستان و در نیم کره دیگر زمستان باشد بسیار احمقانه هست در این صورت ایران که در نیم کره شمالی قرار دارد باید زمستان باشد و همزمان در آفریقا یا دبی باید زمستان باشد.

زاویه خورشید و اندازه خورشید را بصورت صحیح اگر متوجه شده باشید هیچ تضادی با فصول ندارند و زاویه نور از منبع نور بصورت پراکنده هست و نه بصورت مستقیم مگر اینکه منبع نور که خورشید باشد مانند نور لیزر بصورت مستقیم بتابد که این هم طرحی کودکانه هست.

اندازه خورشید شصت فرسخ در شصت فرسخ » امیر المؤمنین علیه السلام می‌فرماید: مسافت کل زمین پانصد سال راه است؛ صد سال مسافت و اندازه آبادی‌ها و شهرها و چهارصد سال مسافت و اندازه صحراها و کوه‌ها و مناطق غیر مسکونی، و اندازه خورشید شصت فرسخ در شصت فرسخ، و اندازه ماه چهل فرسخ در چهل فرسخ است، درون ماه و خورشید برای اهل آسمان‌ها می‌درخشد و نور می‌دهد و برون و قشر آنها برای اهل زمین نور می‌دهد، و سیارات به اندازه بزرگ ترین کوه‌های روی زمین هستند و خورشید قبل از ماه خلق شده است. [۱]

۴) سَلّام بن مُستنیر گفته است: از امام محمد باقر علیه السلام پرسیدم: چرا خورشید داغ تر از ماه است؟ فرمود: خداوند خورشید را از نور آتش و زلالیّت آب آفرید، یک لایه از این و یک لایه از آن، وقتی به طبقه و لایه هفتم رسید لایه و پوششی از آتش بر روی آن کشید؛ لذا خورشید داغ تر از ماه است. پرسیدم: ماه چطور؟ فرمود: خداوند ماه را از نور آتش و زلالیّت آب آفریده است، یک لایه از این و یک لایه از آن، وقتی به طبقه و لایه هفتم رسید، پوششی از آب بر روی آن کشید؛ لذا ماه سردتر از خورشید شد. [۲]

۵) عیاشی از ابو بصیر، از امام صادق علیه السلام روایت کرده است که درباره آیه: «فَمَحَوْنَا آیَةَ اللَّیْلِ» فرمود: منظور، لکّه سیاهی است که بر روی ماه وجود دارد. [۳]

۶) نصر بن قابوس، از امام صادق علیه السلام روایت کرده است که فرمود: [لکّه] سیاهی که بر روی ماه است، محمد رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌باشد. [۴] ———-
[۱]: [۱] – تفسیر قمی، ج ۱، ص ۴۰۶.
[۲]: [۲] – تفسیر قمی، ج ۱، ص ۴۰۷.

نسخه دیگر تفسیر القمی : جلد دوم بخش : علةالکسوف الشمس – ص 15 /16

[۳]: [۳] – تفسیر عیاشی، ج ۲، ص ۳۰۶، ح ۲۸.
[۴]: [۴] – تفسیر عیاشی، ج ۲، ص ۳۰۶، ح ۲۹.

تفسیر البرهان جلدپنجم ص ۸۲۷

👇 توضیحات تکمیلی +محاسبات 👇

https://flatearthfarsi.ir/all/980/%d8%a7%d9%86%d8%af%d8%a7%d8%b2%d9%87-%d8%b2%d9%85%db%8c%d9%86-%d9%88-%da%af%d9%86%d8%a8%d8%af%d8%a2%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%86/

۴- هیچ ماهواره ای وجود نداشت، در نتیجه جی‌پی‌اِسی هم نبود
بر اساس نظریه زمین تخت، خورشید و ماه در بالای زمین می‌چرخند و مانند یک چراغ مطالعه، به زمین نور و گرما می‌تابند. اگر اینگونه بود، ماهواره‌ها نمی‌توانستند کار کنند چون آن‌ها به دور زمین می‌گردند. بدون ماهواره‌ها، به عنوان مثال، ما قادر به استفاده از جی‌پی‌اِس هم نبودیم (و بیشتر اوقات راه را گم می‌کردیم).

پاسخ به این مطلب:

در ابتدا باید این مورد تفهیم بشه که موقیت یاب ها بالای نود و نه درصد از طریق آنتین های مخابراتی نصب شده بر روی سطح زمین کار می کنند و اون یک درصد هم ماهواره های مخابراتی هستند. ماهواره های مخابراتی هم انواع مختلفی دارند که به طور کل به دو نوع مقطعی که در زمان خاصی توسط بالن به بالا فرستاده میشن و بعد به زمین می افتند و ماهواره هایی که در زمان بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند که در لایه ترموسفر (Thermosphere) قرار دارند و یا بهتر هست بگیم که شناور هستند، تصویر بالا زمین مسطح بصورت برش عمودی هست حالا اگر از بالا نگاه کنید متوجه میشید که نیاز نیست ماهواره به شکل عجیبی حرکت داشته باشه و حرکت این ها با زمین مسطح هم توجیه پذیر تر هست.

در ارتفاعات بالا در مسیر های دورتر از خشکی در بیابان ها و … که آنتن های موقعیت یابی کمتر نصب شده اند عملاً دستگاه های GPS کار نمی کنند.

۵- از همه جای کره زمین، صورت‌های فلکی یکسانی می‌دیدیم
بر روی یک زمین گرد، اگر شب‌ها به آسمان نگاه کنیم، بسته به اینکه در کدام نیمکره زمین باشیم، صورت‌های فلکی متفاوتی را می‌بینیم. اگر به سمت شمال برویم، خوشه پروین بیشتر مشخص می‌شود. از طرفی دیگر، اگر به سمت جنوب برویم، می‌توانیم صورت فلکی صلیب جنوبی را ببینیم. بر روی یک زمین تخت، از همه جای کره زمین، صورت‌های فلکی و ستاره‌های یکسانی را می‌شد دید.

پاسخ به این مطلب:

این مسئله کاملا روشن و غیر قابل رد هست. شما در جنوب ایران بیایید ستاره قطبی رو نگاه کنید ۳ مشت بالای افق شمال هست و وقتی همین ستاره رو از شمالی ترین شهرهای ایران نگاه کنید ۴ مشت بالای افق شمال هست. علتش اینه که هر مشت ۱۰ درجه است و جنوب ایران حدود ۳۰ درجه بالای استواست و شمال ایران حدود ۴۰ درجه بالای استواست. دقیقا در ۹۰ درجه بالای خط استوا در شمال اروپا که بروید ستاره قطبی در سمت الراس است.

اما اینکه این اثبات کرویت زمین باشد چنین ادعایی درست نیست زیرا خیلی مدل های دیگر برای این قابل توجیه هستند. در زمین تخت وقتی شما گنبد آسمان را دارای حبک و شبکه ها بدانید، میفهمید از هر مختصاتی یک زاویه متفاوتی از آسمان را می‌بینید مثلا زمین را یک فرش دایره زیر یک گنبد شیشه ای کریستالی تصور کنید که از بیرون صورت شما به سطح گنبدش میخورد ولی در هر جای فرش زیر آن چهره شما را از زاویه دیگری از گنبد تماشا می‌کنند.

همانطور که ماه و خورشید در مدار خود در حال گردش هستند، صور فلکی به مرکزیت ستاره جُدَی هم به فرمان خدا در محور خود در حال چرخش است و هزاران سال است که یک میلیمتر تغییر مکان نداده است. به نظر میرسد که موقعیت جغرافیایی ستاره جُدَی دقیقا بالای قطب شمال باشد.

رمز فایل، در صورت وجود :

درباره بهرام

بهرام
زمان خود را به بهتر کردن خود با مطالعه نوشته های دیگران اختصاص دهید. بنابراین شما به سادگی آنچه را بدست می آورید که دیگران سخت برای آن زحمت کشیده اند.

همچنین بررسی کنید:

منظره ای رو به بینهایت (زمین تخت)

منظره ای رو به بینهایت (زمین تخت)

همانند تفکرات اشتباه دیگر که در مطالب قبل خواندید، اکثریت مردم تصور می کنند که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + هفده =

Translate »